🔺نمی دانم از عشق بنویسم ویا از آواز عشق؛
از کعبه وعرفان ویااز شادی وغم؛
از هابیل ویا از قابیل وقابیلیان؛
از جوانی ویا ازمتاع جوانی؛
از شتر نفس یاازانداختن افساربر پشت آن؛
از فضایل انسانی ویا رذایل انسانی؛
از واژه مراحمت ویا از واژه مزاحمت …
🔺وآری با نوشتن دو کلمه “مراحمت ومزاحمت”قلم دیگراز نوشتن ایستاد و وبا مکث خویش، منظور مرا ملتفت شد که می خواهم درباره چه چیزخامه را در روی کاغذ از برای چند سطری به حرکت در آورم.
✳️ مراحمت در فرهنگ لغت به معنی مهربانی کردن به دیگران ومزاحمت به معنی تعرض ورنج رسانیدن به دیگران می باشد ووجه تفاوت مراحمت ومزاحمت فقط یک نقطه ناقابل است. این که شهروندی از قالب «مراحمت» برای همنوعش خارج شود و اسباب «مزاحمت» او را ایجاد کند؛ قطعا یک پدیده عادی و طبیعی نیست.
✳️ اگر بعضی مزاحمت های خیابانی هم برایمان عادی شده باشد؛ همین مرحله عادی شدن مزاحمت، خودش پدیده خطرناکی است که نشان می دهد ایجاد مزاحمت برای دیگران، دیگر آن قبح و زشتی اش ریخته و حساسیت های عمومی نسبت به آن کمتر شده است.
این مزاحمت ها هم تا دلتان بخواهد، انواع و اقسام مختلف دارد. از متلک پرانی های کوچه بازاری گرفته تا قمه کشیدن در خیابان، همه در زمره مجموعه مزاحمت ها جای می گیرد.
✳️مزاحمت، تعریف واحدی ندارد .مزاحمت مثل بسیاری از واژه های انتزاعی دیگر مثل ترس و شجاعت، مفهوم واحد و خط و مرز مشخصی ندارد. شاید رفتاری که برای فردی مزاحمت تلقی می شود، برای فرد دیگری در حکم یک شوخی بامزه باشد.
✳️متلک پرانی در ایران را شاید بتوان رایج ترین و دم دستی ترین شکل مزاحمت به حساب آورد. گرچه مردان هم در تیررس انواع متلک ها قرار دارند، اما بیشترین قربانیان متلک های مزاحم در کشور ما، خانم ها هستند. جدای از متلک پرانی، رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی را هم می توان در ردیف رایج تریـن مزاحمت ها در ایران به شمار آورد.
✳️ شاید در یک دهه گذشته، مزاحمت های تلفنی را می شد در صدر رایج ترین نوع مزاحمت در ایران به حساب آورد، اما حالا با گسترش ضریب نفوذ اینترنت در خانواده ها، این مزاحمت ها به محیط های مجازی کشیده شده است.
🔴آری فضای مجازی ، جرایم واستفاده ناصحیح از آن که اصل سخن وبحث حقیر در این باره است که از بحث هک کامپیوتر ووای فای می گذرم وفقط به مقوله تلگرام می پردازم که متاسفانه بعضی از انساهای ضعیف النفس وبوالهوس به پی وی افراد(مخصوصا خانم ها) در گروههای مختلط مراجعه وبرای آنها با کمال بی شرمی ایجاد مزاحمت وپیشنهاد دوستی و….می کنندکه این کار با هیچ منطق وقانونی جور در نمی آید ومانند مزاحمت تلفنی سابق ، از جمله مصادیق جرایم اینترنتی محسوب می شود وان شا الله که این چنین انسانهای مریض با خواندن مقاله بنده به خود آیند ودست از مزاحمت به دیگران بردارند.
منابع:
۱-عمید، حسن، فرهنگ فارسی عمید، موسسه انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۸۴
۲- شکری ، رضا؛ سیروس، قادر، قانون مجازات اسلامی در نظم حقوق کنونی، تهران
۳-پایگاه تحلیلی خبری سلام نو
✅ با آیقار نیوز همراه باشید.
0 دیدگاه در “مراحمت یا مزاحمت! کدامیک؟”