اگر فرزندی به حرف پدر مادر خود گوش نکرد چه باید بکنند؟
سوال:
پاسخ:
با سلام. اول از همه بایستی علل حرف نشنوی فرزند مشخص بشه. ولی عموما کارهایی که والدین برای افزایش حرف شنوی فرزند میتوانند انجام دهند:
🔮 ۱. وقتی فرزند حرف شنوی ندارد عصبانی نشوید.
تلاش کنید تا آرامش خود را حفظ کرده ، با صدای آرام صحبت نمایید . اگر میزان عصبانیت شما از رفتار فرزندان زیاد است ، می توانید ابتدا نفس عمیق بکشید و سپس از ۱ تا ۱۰ بشمارید یا ذکر بگویید تا آرامش خود را باز یابید ، بعد با فرزندتان صحبت کنید . زیرا اساساً تربیت یعنی آموزش رفتار صحیح به کودکان ، اما اگر شما عصبی یا احساساتی باشید ، نمی توانید آمو زش را به طور مؤثر انجام دهید. گاهی فرزندانتان کارهایی می کنند که شما باید تحمل کنید. البته خیلی سخت است ، ولی برخورد خشونت آمیز به آن ها یاد نمی دهد چگونه رفتارشان را تصحیح کنند .
برای مثال اگر با فریاد بگویید : فوراً آن را تمییز کن ، عمل تمیز کردن را نمی شنود . بلکه بیش تر لحن تنبیه گر شما را تماشا می کند.
🔮 ۲.برخورد مثبت داشته باشید
به رفتار مناسب فرزند خود توجه کنید و در همان لحظه از آن تعریف نمایید . سپس از او در خواست کنید ( یا او را راهنمایی کنید ) تا فعالیت بعدی را انجام دهد . در این روش برای هر کاری که کودک درست انجام می دهد ، امتیازی قایل شوید ، به نوعی که گویی جادویی در کار است . او به شکلی باور نکردنی در خواست های بعدی را اجابت می کند . به طور مثال ، به او بگویید : آفرین که یک لیوان شیر خوردی ، حالا بیا کمی تخم مرغ بخور یا این که : خیلی خوب مسواک زدی ، حالا بیا لباس خوابت را بپوش .
🔮 ۳.برای کنترل او به نرمی رفتار کنید
هرگاه از کودک خود خواهشی دارید ، به سمت او بروید و به نرمی او را لمس کنید ، به طوری که حضور شما تقریباً موافقت کودکتان را ضمانت کند . اکنون درست در جایی هستید که فرمان شما به یک عمل تبدیل می شود . به طور مثال اگر می خواهید فرزندتان میز را بچیند ،اگر با فریاد از او بخواهید که از آن طرف خانه بیاید و میز را بچیند ، حتماً مؤثر نخواهد بود . بهتر است نزد او بروید ، دستی از مهر بر سرش بکشید ، تبسمی بکنید و او را ببوسید . در این صورت تمایل به انجام تکلیف را در او به شکل بهتری پدید می آورید .چنان چه فرزندتان جذب فعالیتی گردیده است ، به آرامی دست به شانۀ او بزنید تا متوجه شما گردد . از او بخواهید موقعی که صحبت می کنید به شما نگاه کند . اگر فرزندتان به چشم ارتباط برقرار سازد ، برایش سخت است که لجبازی نماید.
🔮 ۴.سعی کنید اول خودتان کاری را انجام دهید ، بعد از فرزندتان بخواهید
فردی که تکلیفی را محول می کند ، اگر خود عامل به آن باشد ، فرزندان را به اجرای فرمان های بیش تر ترغیب کنید. انتظار انجام وظیفه توسط فرزند ، اگر خود والدین مقید به انجام آن نباشند ، نتیجه ای ندارد.
🔮 ۵.انتخاب های دیگر را به کودک پیشنهاد کنید
در بسیار ی موارد می توانید به فرزندتان فرصت یک انتخاب محدود شده را بدهید تا خودش تصمیم بگیرد که چگونه دستورهای شما را انجام دهد . گاهی آزادی عمل در تصمیم گیری ، به کودک احساس قدرت و تسلط می دهد و با این احساس ، به تدریج مقاومت در برابر والدین کاهش می یابد . به طور مثال ، به او بگویید : الآن وقت حمام است . می خواهی دوش بگیری یا در وان حمام کنی ؟ یا این که : می خواهی نیم ساعت صبح ، نیم ساعت بعد از ظهر ریاضی کار کنی یا یک ساعت صبح ؟ یا اگر فرزند خرد سالتان روی میز ایستاده است ، به او بگویید : اجازه نداری روی میز بایستی ، خودت پایین می آیی یا من کمکت کنم ؟ در این صورت شما به نوعی ناتوانی های او را مهار می کنید و اعتماد به نفس از شما به فرزندتان انتقال می یابد.
ایلقار موذن زاده(روانشناس)
موفق و موید باشید.
💒 زیباترین متنهای روانشناسی👇
ೋღ💞💞ღೋ
ೋღ💞💞ღೋ
برچسب ها تربیت فرزندلجبازی
- قبلی فرزند ۱۱ ساله ام مشکل خوابگردی دارد
- بعدی با وجود داشتن انگیزه گاهی هدفم رو در کنکور از دست می دهم
0 دیدگاه در “اگر فرزندی به حرف پدر مادر خود گوش نکرد چه باید بکنند؟”