کتاب «جهانهای معرفتی متفاوت» نوشته پروفسور «گابریل واکاریو» با ترجمه «ایلقار موذن‌زاده» منتشر شد.

به گزارش بیلیم، کتاب جهانهای معرفتی متفاوت» نوشته پروفسور «گابریل واکاریو» به تازگی به ترجمه ایلقار موذن زاده توسط انتشارات نظامی گنجه‌ای تبریز منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب در موضوع فلسفه، هستی‌شناسی و ارتباط با روانشناسی شناختی منتشر شده است.

بر همین اساس ایلقار موذن‌زاده، مترجم کتاب در گفت و گو با بیلیم پیرامون انتشار این کتاب گفت:

کتاب گابریل واکاریو یک نظریه فلسفی جدید با مفاهیم مهم بسیاری برای همه حوزه‌های تفکر فلسفی پیشنهاد می‌کند. نقطه شروع این رویکرد یکی از شناخته‌شده‌ترین و مهمترین مسائل فلسفه اعم از کلاسیک و معاصر است، یعنی مسئله ذهن- بدن. مسئله ذهن – بدن از وضعیت سنتی یک مسئله برای متافیزیک، در دهه‌های اخیر به یک مشکل اصلی برای فلسفه ذهن و علوم‌شناختی در حوزه روانشناسی تبدیل شده است.

وی در زمینه معرفی نویسنده این کتاب اظهار داشت: گابریل واکاریو استاد گروه فلسفه دانشگاه بخارست رومانی از سال ۱۳۹۸ است. وی در دانشگاه آکسفورد انگلیس بورس تحصیلی، در دانشگاه نیویورک مطالعه و پژوهش، پی‌اچ‌دی فلسفه از دانشگاه «نیو ساوت ولز» استرالیا می‌باشد. ایشان نظریات خود را بر پایه علوم شناختی-عصبی (بازنمایی‌ها، ظهور، مشکل ذهن و بدن)، فیزیک (مکانیک کوانتومی، نسبیتهای اینشتین)، فلسفه (هستی‌شناسی، فلسفه علم) پایه‌گذاری کرده است. ایشان از سال ۲۰۰۲ وجود «جهانهای معرفت شناختی» متفاوت، با رد وجود کیهان، جهان و با کاربردهای بزرگ در هستی‌شناسی، علوم اعصاب شناختی و فیزیک را کشف کرده است.

این مترجم در زمینه محتوای کتاب گفت: در اصل مساله ذهن و بدن با وجود پیشرفتهای تحلیلی و ابزاری زیاد، به صورت مشکل حل‌نشده باقی مانده است. مشارکتهای اصلی این کتاب شامل روشن شدن «اشتباه مقوله هستی‌شناختی» سنتی است که مشخصه همه دیدگاههای کلاسیک یا معاصر یا انواع بازسازی عقلانی مسئله ذهن-بدن است: تلاش برای قرار دادن ذهنیت در مقابل عینیت. در این نوع رویکرد، مشکل ذهن و بدن صرفاً مشکل ارتباط است. پدیده‌های انتزاعی، درونی، ذهنی با پدیده‌های عینی، بیرونی، مادی و با فرض این که این امر در چهارچوب یک جهان منحصربه‌فرد قابل انجام است. به این معنا، هر موجود مشاهده شده فقط با سایر موجوداتی که به همان جهان معرفتی تعلق دارند، آنها را«مشاهده» می‌کند یا با آنها تعامل دارد.

این مترجم همچنین ادامه داد: واکاریو ایده جهانهای مختلف معرفت‌شناختی را به‌ عنوان تعمیم عقلانی برخی رویکردها از نظریه عمومی دانش (کانت) یا مبانی مکانیک کوانتومی (بور) معرفی می‌کند. از این منظر، مفهوم جهان معرفتی نه تنها شامل عناصر معرفتی معینی مانند ناظر و شرایط مشاهده است، بلکه یک عنصر هستی‌شناختی، یعنی «شرایط تعامل» را نیز در بر می‌گیرد.

ایلقار موذن‌زاده در گفت‌وگو با بیلیم در خصوص کتاب «جهانهای معرفتی متفاوت» در پایان چنین تشریح نمود: یکی از مهمترین مشکلات فلسفه، مسئله ذهن-بدن (یا ذهن-مغز) هنوز معلق مانده است. به طرز متناقضی، از زمان دکارت، هیچکس راه‌حل جایگزین مناسبی برای این مشکل پیشنهاد نکرده است. رویکرد دکارت بر اساس یک چهارچوب (پارادایم) از پیش موجود است که از زمان یونان باستان بر تفکر بشری مسلط بوده است. در این چهارچوب، یک عنصر کلیدی وجود دارد که خطای اصلی را نشان می‌دهد: فرض «یک جهان»، یک جهان هستی‌شناختی واحد که همه چیز در آن قرار گرفته است (همه موجودات مانند خدایان، فرشتگان، و ذهن و بدن، سیارات، میزها و میکرو ذرات). در حقیقت، تمام فلاسفه قبل از دکارت و بعد از او، به طرز متناقضی، حتی منتقدانش، همین چهارچوب را پذیرفته‌اند و به نظر پروفسور واکاریو اشتباه همینجاست: فرض وجود یک جهان، کائنات. از نظر استعاری، وی این جهان منحصربه‌فرد یا «کائنات» را «جهان تک‌شاخ» می‌نامد تا بر ریشه‌های اساطیری- مذهبی آن تأکید کند.

ایلقار موذن‌زاده، روانشناس، محقق، ادیب و پژوهشگر مشکین‌شهری در پایان چنین اظهار نمود: این کتاب برای اولین بار در ایران با اخذ مجوز رسمی از خود «پروفسور واکاریو» در ۳۹۰ صفحه ترجمه، در قطع رقعی و با قیمت ۵۰۰ هزار تومان منتشر شده است.

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “کتاب «جهانهای معرفتی متفاوت» نوشته پروفسور «گابریل واکاریو» با ترجمه «ایلقار موذن‌زاده» منتشر شد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آزمون آنلاین

آزمون آنلاین

مجوز فعالیت سایت

logo-samandehi

ویدئو برتر

باز کردن چت
سلام
نیاز به مشاوره دارید؟

پشتیبانی سایت توسط اردپرو