مشروبات الکلی؛ ویران کننده ای غیرقابل ترک

 

استفاده وسیع از مشروبات الکلی دست ساز در كشور در طول چند دهه گذشته، عوارض هولناکی برای مصرف کنندگان آن ایجاد کرده است.
“صراط” – كارشناسان اجتماعی نسبت به شيوع سوء مصرف مشروبات الكلی در كشور به خصوص در كلان شهرها هشدارهاي بسيار جدي را به مسئولين مربوطه داده اند.

به گزارش سرويس اجتماعي صراط بر اساس گزارش هاي رسيده از بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی رواج مصرف الکل در كلان شهر ها در بين قشرهاي مرفه رو به افزايش است، كه ادامه اين روند براي رشد و تعالي يك جامعه بسيار نگران کننده است.

بنا بر این گزارش، سالانه بيش از۷۰ ‌ میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به ارزش ۷۳۰ ميليون دلار به ایران قاچاق می‌شود. این میزان جدا از مشروبات ساخته ‌شده در داخل کشور است.

عوارض ناشي از مصرف الكل

مصرف الکل یک عادت فردی است که بر سلامتی شخص و بر سلامت و امنیت جامعه پیرامونی او اثر می گذارد، مثال روشن این تأثیر بالا رفتن فشارخون، چربی خون، آسیبهای گوارشی، عصبی، بیماریهای کبدی و یا رانندگی و نزاع در حالت مستی است که نتیجه آن ضرب و جرح و قتل خود یا دیگری است. این واقعیتی است که باید با همه کاستی هایش، با همه تردیدها و خطاهایش و فارغ از پیشداوری های مبتنی بر ارزش های اخلاقی پذیرفته شود.

 

مصرف مشروبات الكلي دست ساز

استفاده وسیع از مشروبات الکلی دست ساز در كشور در طول چند دهه گذشته، عوارض هولناکی برای مصرف کنندگان آن ایجاد کرده است.

محققان علوم اجتماعي بر اين باورند كه با توجه به عدم دست يابي توزیع و فروش مشروبات الکلی در ایران، گرایش به استفاده از مشروبات قاچاق که اکثرا تقلبی هستند و مشروبات دست‌ساز که حاوی انواع قرص‌های خواب‌آور و مواد مضرند و بالاخره استفاده از الکل طبی که امروزه در داروخانه ها هم به فروش می رسد، بیشتر شده است.

مشروبات دست‌ساز حاوی ناخالصی از جمله الكل متيلیک است كه عوارض بسيار خطرناکی دارد. الكل متیلیک موجود در این مشروبات ، بسيار سريع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب مي‌شود و با آسيب رساندن به سلول‌های مغزی موجب مسموميت شديد، كاهش سطح هوشياري و اغما و نهايتا مرگ مي‌شود. بسیاری از مصرف کننده هایی که نمی میرند نیز دچار عوارض غیرقابل بازگشت نظیر آسیب دائمی عصب بینایی و کوری می شوند.

 

ترك اعتياد به مواد مخدر سخت تر است يا الكل؟

با وجودی که مصرف الکل در ایران جدی گرفته نمي‌شود، برخلاف تصور عموم، ترک اعتياد به الکل سخت‌تر از ترک اعتياد به مواد مخدر است. اگر فردی پس از مصرف طولانی و زياد الكل، ناگهان آن را قطع كند و يا مقدار مصرف آن را كاهش دهد، دچار علايم ترك می شود. اين علايم شامل عرق کردن مداوم و زیاد، افزايش ضربان قلب، لرزش شديد دست‌ها، بي‌خوابی، تهوع و استفراغ، توهمات شنوايي و بينايي و تشنج است. به همين دليل بيماراني كه دچار علايم ترك الكل مي‌شوند، بايد سريعاً تحت نظر پزشك قرار بگيرند و مداوا شوند زيرا در غير اين صورت خطر مرگ آنها را تهديد مي‌كند.

 

نبود درمان براي مصرف كنندگان الكل

متاسفانه هنوز برای درمان الکليسم برخلاف درمان اعتياد به مواد مخدر، داروی جايگزينی وجود ندارد و به همين دليل، دارودرماني الکل چندان موفق نیست. روان ‌درماني فشرده و گروه درماني از طريق گروه الکلی‌های گمنام (NA) از عمده روش‌هاي درمان اعتياد به الکل محسوب مي‌شود.

مصرف الکل به شکل غیر قابل انکاری پيش‌ زمينه بسياری از آسيب‌های اجتماعی است، اما در ایران اصلی ترین مشکل انکار مسئله و تلاش برای پاک کردن صورت آن است.

اطلاع رساني از مضرات الكل

نقش رسانه‌ها در آگاه ‌سازی و بالا بردن سطح آگاهي مردم جامعه نسبت به پديده الکلسيم هرگز جدی گرفته نشده است. در جهان بيشترين تلاش های پیشگیرانه بر رسانه‌ها، به خصوص تلويزيون، متمرکز می شود. برنامه های آموزشي در اين زمينه به شرطی مؤثرند که فارغ از قضاوت های اخلاقی و بدون ایجاد احساس شرم و گناه، اطلاعات علمی و درست به مردم بدهد و در این برنامه ها نباید، وجود يک فرد الکلی تنها به صرف ايفای يک نقش منفی محدود شود.
در نتيجه مردم بايد بدانند اعتياد به الکل اگرچه در نظر بسیاری ساده و قابل حل به‌ نظر مي‌رسد، اما اين تصور کاملا اشتباه است و وظيفه منابع اطلاع رساني آن است که افراد را نسبت به اين موضوع آگاه کنند زيرا این عوارض در بسياری از موارد، غيرقابل بازگشت است.

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “مشروبات الکلی؛ ویران کننده ای غیرقابل ترک”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آزمون آنلاین

آزمون آنلاین

مجوز فعالیت سایت

logo-samandehi

ویدئو برتر

باز کردن چت
سلام
نیاز به مشاوره دارید؟

پشتیبانی سایت توسط اردپرو